Kiemelt ajánlatok kerékpárosoknak

Keresse kerékpáros logónkat járműveinken!

A MÁV-START Zrt. folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Hosszú távú fejlesztési programunk célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást évente több mint háromszázezren veszik igénybe.

Hírek, kiemelt ajánlataink

Tisza-tó expressz – már a Hortobágyra is

A Tisza-tó expressz április 3-tól meghosszabbított útvonalon, Balmazújvárosig közlekedik. Így hazánk második legnagyobb tava mellett már a Hortobágyi Nemzeti Park is közvetlen vonattal érhető el Budapestről, így még változatosabb biciklitúrákra nyílik lehetőség. A vonat május 22-ig hétvégén, onnantól nyár végéig pedig naponta közlekedik. Menetrendje elsősorban a kerékpáros utasoknak kedvező, a vonatban több nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is közlekedik, 60-nál is több bicikli kényelmes elhelyezését téve lehetővé. Kerékpáros csoportoknak kiemelten ajánljuk ezt a vonatot! 

2022. június 18-tól a vonat Hatvanban is megáll, Balmazújváros felé 8:39-kor, Budapest-Keleti felé 19:09-kor.

A Tisza-tavi kerékpárszállítási lehetőségekről bővebben a turisztikai kerékpárszállítási lehetőségeket bemutató oldalon olvashat.

Irány a Börzsöny

A Dunakanyar kényelmesen elérhető a Nyugati pályaudvarról óránként induló Z70-es zónázó vonatokkal, melyek nagyrészt emeletes KISS-motorvonatokkal közlekednek. A vonatokon 12 kerékpár szállítható. A turisztikai szezonban hétvégén 8:33-kor és 9:28-kor plusz G70-es jelzésű gyorsított vonatok is indulnak a Nyugatiból Szobra, szintén 12 kerékpárférőhellyel. 

Bővül a kerékpárszállítási kapacitás a Börzsönybe vezető Vác-Diósjenő-Drégelypalánk-Balassagyarmat vonalon is. A menetrendben megjelölt S750-es jelzésű személyvonatokban hétvégén 16 kerékpár szállítását biztosító kocsi is közlekedik, így elérhető többek között Nógrád, Diósjenő vagy Drégelypalénk, amelyek kiváló kiindulópontjai különböző kerékpártúráknak. A vonatok Vácon csatlakoznak a Budapest-Nyugati felől érkező Z70-es zónázó vonathoz.

Bővebb információk a turisztikai kerékpárszállítási lehetőségeket bemutató oldalon találhatók. 

Kerékpárral a Balaton körül

Hazánk legkedveltebb kerékpáros célpontja továbbra is a Balaton és környéke. A 2022-es előszezon kezdetétől speciális Balatoni kerékpárjegyet ajánlunk utasaink figyelmébe, amellyel kedvező áron, mindössze 400 Ft-ért érhetik el a MÁV és a GYSEV bármely állomásáról a tó körüli vasútvonalak bármely állomását.

InterCityn és expresszvonaton történő utazás esetén a kerékpárjegy mellé kerékpárhelyjegyet is szükséges váltani, mely a kerékpáros férőhelyek számától függően díjmentes vagy 300 Ft-ba kerül.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 400 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el.

Start Klub Kártyával rendelkező utasaink szombatonként a Balatonhoz is díjmentesen szállíthatják bringájukat, de bizonyos vonatokra kötelező a kerékpárhelyjegy megváltása.

Kerékpáros utasaink figyelmébe Budapest felől a déli partra elsősorban a Tópart IC-ket, az északi partra a Kék Hullám IC-ket és a Vízipók InterRégió vonatokat ajánljuk, amelyek a nyári menetrend idején nagybefogadóképességű kerékpárszállító kocsikkal közlekednek. A Szob-Fonyód között hétvégente már az előszezonban is közlekedő Jégmadár Expresszekben pedig emeletes motorvonatok járnak jelentős kerékpáros kapacitással. Pécs-Kaposvár felől a május 23-tól naponta közlekedő Fenyves Expresszt, Szombathely felől a közvetlen sebesvonatokat ajánljuk, amelyekből a nyári menetrend idején hétköznap egy, hétvégén két pár közlekedik. Szegedről, Nyíregyházáról és Miskolcról a Balatonhoz közlekedő expresszvonatainkban is kerékpáros kocsikat továbbítunk a nyári menetrend idején, június 18-tól augusztus 28-ig.

Kerékpáros túrajegy

Kerékpáros túrajeggyel kedvező áron érhetők el hazánk nagy tavai. A Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz ez a jegytípus bármely magyarországi állomásról megváltható.

InterCity-járatainkra a kerékpáros túrajegy mellé kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 420 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el

Kerékpározást tervez Észak- és Kelet- Magyarországra?

InterCity járatainkon 8-17 kerékpár szállítható, melyekkel elérhető a Bükk és a Zemplén térsége, de Debrecen és Nyíregyháza is. Részleteket a Kerékpárszállítás Magyarország turisztikai régióiba oldalon olvashat.

InterCity-járatainkra a kerékpárjegy mellé díjmentes kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

Díjmentes kerékpárszállítás bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes bérlettel rendelkező utasuk hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat. Részletekért keresse START Klub oldalainkat.

Kedvezményes kerékpárjegy a Magyar Kerékpárosklub tagoknak

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében a Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasaink részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.