Kiemelt ajánlatok kerékpárosoknak

Keresse kerékpáros logónkat járműveinken!

A MÁV-START Zrt. folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Hosszú távú fejlesztési programunk célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen immár évente mintegy hétszázezer alkalommal viszik magukkal a vonaton biciklijüket is utasaink..

Hírek, kiemelt ajánlataink

Tisza-tó expressz – már a Hortobágyra is

A Tisza-tó expresszel hazánk második legnagyobb tava mellett már a Hortobágyi Nemzeti Park is közvetlen vonattal érhető el Budapestről, így még változatosabb biciklitúrákra nyílik lehetőség. A Tisza-tó expressz augusztus 29-től november 1-jéig hétvégén és ünnepnapokon közlekedik, Hatvan állomáson továbbra is megáll. Menetrendje elsősorban a kerékpáros utasoknak kedvező, a vonatban több nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is közlekedik, 48 bicikli kényelmes elhelyezését téve lehetővé. Kerékpáros csoportoknak kiemelten ajánljuk ezt a vonatot!

A Tisza-tavi kerékpárszállítási lehetőségekről bővebben a turisztikai kerékpárszállítási lehetőségeket bemutató oldalon olvashat.

Irány a Börzsöny

A Dunakanyar kényelmesen elérhető a Nyugati pályaudvarról óránként induló Z70-es zónázó vonatokkal, melyek nagyrészt emeletes KISS-motorvonatokkal közlekednek. A vonatokon 12 kerékpár szállítható. A turisztikai szezonban hétvégén 8:33-kor és 9:28-kor plusz G70-es jelzésű gyorsított vonatok is indulnak a Nyugatiból Szobra, szintén 12 kerékpárférőhellyel. 

Bővül a kerékpárszállítási kapacitás a Börzsönybe vezető Vác-Diósjenő-Drégelypalánk-Balassagyarmat vonalon is. A menetrendben megjelölt S750-es jelzésű személyvonatokban hétvégén 16 kerékpár szállítását biztosító kocsi is közlekedik, így elérhető többek között Nógrád, Diósjenő vagy Drégelypalánk, amelyek kiváló kiindulópontjai különböző kerékpártúráknak. A vonatok Vácon csatlakoznak a Budapest-Nyugati felől érkező Z70-es zónázó vonathoz.

Bővebb információk a turisztikai kerékpárszállítási lehetőségeket bemutató oldalon találhatók. 

Kerékpárral a Balaton körül

Hazánk legkedveltebb kerékpáros célpontja ősszel is a Balaton és környéke. Balatoni vonataink egy része az utószezont követően is megnövelt kerékpáros kapacitással közlekedik, így utasaink ősszel is bátran tervezhetnek kerékpáros kirándulást Magyarország legnagyobb tavához.

Utasaink figyelmébe ajánljuk a speciális Balatoni kerékpárjegyet, amellyel a MÁV és a GYSEV bármely állomásáról elérhető valamennyi tó körüli állomás.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 400 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el. InterCity-járatainkra a kerékpáros túrajegy mellé díjmentes kerékpárhelyjegy váltása is szükséges. 

Start Klub Kártyával rendelkező utasaink szombatonként a Balatonhoz is díjmentesen szállíthatják bringájukat, de bizonyos vonatokra kötelező a kerékpárhelyjegy megváltása.

Kerékpáros utasaink figyelmébe Budapest felől a Balatonfüreden át Tapolcára közlekedő sebesvonatokat ajánljuk, amelyek október végéig megnövelt kerékpárszállító kapacitással közlekednek. Október végéig hétvégente Szombathelyről közvetlen sebesvonat közlekedik Keszthelyre.

Kerékpáros túrajegy

Kerékpáros túrajeggyel kedvező áron érhetők el hazánk nagy tavai. A Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz ez a jegytípus bármely magyarországi állomásról megváltható.

InterCity-járatainkra a kerékpáros túrajegy mellé kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 420 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el

Kerékpározást tervez Észak- és Kelet- Magyarországra?

InterCity járatainkon 8-17 kerékpár szállítható, melyekkel elérhető a Bükk és a Zemplén térsége, de Debrecen és Nyíregyháza is. Részleteket a Kerékpárszállítás Magyarország turisztikai régióiba oldalon olvashat.

InterCity-járatainkra a kerékpárjegy mellé díjmentes kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

Díjmentes kerékpárszállítás bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes bérlettel rendelkező utasuk hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat. Részletekért keresse START Klub oldalainkat.

Kedvezményes kerékpárjegy a Magyar Kerékpárosklub tagoknak

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében a Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasaink részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.