Jegyváltás, jegyárak

Kerékpárjegyek

Kerékpárjegyet viszonylatra lehet vásárolni. A kerékpárjegyek árai a megtett út hosszának megfelelően alakulnak. A pontos árakról a menetrendi kereső és a MÁV applikáció utazástervező funkcióját használva tájékozódhatnak, kerékpáros utazás beállítása esetén.

A kerékpárjegyek ára:
- 50 km alatt egységesen 235 Ft,
- 50 km felett km-övezetenként növekvő.

A START Klub kártyával rendelkező utasaink (kivéve Prémium kártya) részére 25 %-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából, szombatonként pedig 1 db kerékpárt díjmentesen szállíthatnak.

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében a Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasaink részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.

A vasúti bérlettel rendelkező utasok, szombaton és vasárnap a bérleten feltüntetett viszonylaton díjmentes kerékpárjegy megváltásával ingyenesen vihetik magukkal biciklijüket.

Egy utas egy darab kerékpárt szállíthat.

Kerékpár havibérlet

Ha ingázik és van vasúti havibérlete vagy Budapest-bérlete, érdemes kerékpárjára kerékpár-havibérletet váltani, amely akár már 3 menettérti utazás után meghozza az árát. A kerékpár-havibérletek árairól a Vasúti menetdíjtáblák 10. oldalán tájékozódhat.

Az összecsukható kerékpárt – az Üzletszabályzatban feltüntetett kézipoggyászméret - és tömeghatáráig – a vasúttársaság díjmentesen szállítja!

Kerékpáros túrajegy

Kerékpáros túrajeggyel kedvező áron érhetők el hazánk nagy tavai: a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó. A jegytípus bármely magyarországi állomásról indulva megváltható, 1 napig érvényes.

InterCity-vonaton történő utazás esetén a kerékpáros túrajegy mellé kerékpárhelyjegyet is szükséges váltani.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 420 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el

A kerékpáros túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít (oda és vissza irányban is) az érintett vasútvonalakon. Az utasnak természetesen a megfelelő menetjeggyel rendelkeznie kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Budapestről a Tisza-tóhoz (pl. Tiszafüredre) utazva a menetjegy mellé a Tisza-tavi kerékpárjegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a tisza-tavi állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni. A túrajegyek természetesen vissza irányban is használhatók, tehát egy napos túra esetén a Tisza-tótól Budapestre visszautazáshoz nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, a Tisza-tavi kerékpárjegy érvényes. 

A Balatoni kerékpáros túrajegy érvényességi területe:

kerékpáros térkép

A Tisza-tavi kerékpáros túrajegy érvényességi területe:

Kerékpárszállítás

 A Fertő-tavi kerékpáros túrajegy érvényességi területe:

Kerékpárszállítás