MÁV-HÉV Zrt. bemutatozás

A társaság – vállalati átalakulási folyamatot követően – hivatalosan 2017. február 23-tól lett a MÁV-csoport teljesjogú leányvállalata. A MÁV-HÉV Zrt. és jogelődjei 130 éve szolgálják ki Budapest és agglomerációja utazóközönségét öt vonalon (H5 Szentendre, H6 Ráckeve, H7 Csepel, H8 Gödöllő, H9 Csömör) közel 100 kilométeres hálózaton.

A jellegzetes zöld vonatok óramű pontossággal, évente közel 80 millió utast szállítanak kora hajnaltól késő estig. A fővárosban és annak környékén több telephelyen, megközelítőleg 1200 kollégánk azért dolgozik, hogy valamennyi utasunk időben és biztonságban érjen úticéljához.

A vállalat önállóan látja el az üzemeltetési, forgalmi, forgalomirányítási, jármű- és pályafenntartási feladatokat. A HÉV személyszállító járműállománya 98 darab villamos motorvonatból áll, ezek jórészt három típuscsaládból tevődnek össze: az MIXA, az MX és az MXA villamos motorvonatokból. Öt járműtelepen (Szentendre, Cinkota, Csepel, Dunaharaszti, Ráckeve) járműfenntartási tevékenységet látnak el (karbantartás, javítás, felújítás). A műhelyi beavatkozásokat Szentendrén, Cinkotán és Dunaharasztiban végzik.

Célunk a megbízható, utasbarát, minőségi közlekedés, az átlátható vállalati működés és az hatékony költséggazdálkodás. A vállalat társadalmi felelőségvállalásának fókuszában a közlekedésbiztonság áll.

Kulturált, pontos közlekedést nyújtunk, erősségünk szakembereink elhivatottsága és felkészültsége. Bízunk abban, hogy a szaktudás, a technikai feltételek, valamint a pénzügyi és humán erőforrások segítségével hatékonyan működő, környezettudatos közösségi közlekedést tudunk nyújtani a minket választóknak.

Tovább a MÁV-HÉV saját honlapjára.