Németország - Stuttgart, Frankfurt

A hagyomány és a haladás élménye

Németország délnyugati része, amelynek népei az újkori magyar történelemben is részt vállaltak, a modern gazdasági élet egyik legnagyobb központja – s Bajorország mellett az egyik leglátványosabb tája is. MÁV-START az ÖBB-vel és a DB-vel együttműködve hetente kétszer indít közvetlen vonatot erre a vidékre, melyen az ÖBB legmodernebb railjet-szerelvényei közlekednek, kedvező árú ajánlatokkal, előnyös fekvésű összeköttetést biztosít Budapest és e régió között.

Családi kapcsolatok felfedezése vagy ápolása, romantikus kastélyok, nagy múltú egyetemek, nagyvilági hangulatú fürdőhelyek, érintetlenséget sugárzó erdők, a német- valamint a világgazdaság pezsgése… bármelyik miatt is vezet az útja Baden-Württemberg vagy Hessen déli részeinek vidékeire, a railjet-en mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő komfortkategóriát. Órákig tartó busztranszfer, poggyászkorlátozás és kiszámíthatatlan jegyárak – mindezt elfelejtheti, ha járatunkat választja, amely egyenesen Stuttgart, Frankfurt és Mannheim belvárosába szállítja utasait, ahonnan rövid időn belül elérhetők más nagyvárosok is, mint például Tübingen és Heidelberg.

Menetrendek és árajánlatok

Budapestről Stuttgart és Frankfurt irányába a közvetlen railjet minden pénteken és szombaton közlekedik, míg visszafelé minden szombaton és vasárnap indul vissza az alábbi menetrend szerint. (A németországi munkaszüneti napok környékén a közlekedési napok eltérhetnek!)

rj 66   rj 63
railjet   railjet
Bármilyen 1. osztályú menetjegy vagy bérlet mellé váltott 15 €-s pótjeggyel a Business-osztály is igénybevehető.A vonatban osztrák étkezőkocsi közlekedik. A képjelre kattintva letöltheti az étlapot.
A vonatban a kerekesszékesek akadálymentes utazását biztosító kocsi közlekedik, beépített emelővel.Az Economy osztályon kézikocsiról vásárolhatók rágcsálnivalók és italok. A képjelre kattintva letöltheti a kézikocsi árukínálatát.
  Bármilyen 1. osztályú menetjegy vagy bérlet mellé váltott 15 €-s pótjeggyel a Business-osztály is igénybevehető.A vonatban osztrák étkezőkocsi közlekedik. A képjelre kattintva letöltheti az étlapot.
A vonatban a kerekesszékesek akadálymentes utazását biztosító kocsi közlekedik, beépített emelővel.Az Economy osztályon kézikocsiról vásárolhatók rágcsálnivalók és italok. A képjelre kattintva letöltheti a kézikocsi árukínálatát.
13:10 Budapest-Keleti 16:49
13:24 Kelenföld 16:32
13:58 Tatabánya 15:55
14:32 Győr 15:21
14:50 Mosonmagyaróvár 15:04
15:02 Hegyeshalom 14:55
21:16 Augsburg Hbf. 8:39
22:02 Ulm Hbf. 7:56
23:00 Stuttgart Hbf. 6:56
23:44 Mannheim Hbf. 6:13
0:23 Frankfurt Flughafen Fbf. 5:39
0:42 Frankfurt (Main) Hbf. 5:17

A vonatok nevére vagy vonatszámára kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását, az egér mutatóját a fejlécben található jelekre húzva pedig bővebb információt kaphat a rajtuk igénybevehető szolgáltatásokról.

Stuttgart-Spezial akciós ajánlat egy útra:

2. osztályon: 39 €-tól
1. osztályon: 55 €-tól

Frankfurt-Spezial akciós ajánlat egy útra:

2. osztályon: 39 €-tól
1. osztályon: 60 €-tól

A Stuttgart-Spezial illetve Frankfurt-Spezial menetjegyek korlátozott számban válthatók meg Stuttgart Hbf., Frankfurt Hbf. és Frankfurt Flughafen állomásokra, az utazás napja előtt legalább 3 nappal, cseréjük és visszaváltásuk nem lehetséges.

A Spezial-menetjegyekhez az alábbi árakon válthatók kedvezményes menetjegyek az egyes csatlakozó célállomásokra:

Stuttgartból:

9 € - Ludwigsburg, Pforzheim, Karlsruhe, Bruchsal, Tübingen, Heilbronn

29 € - Heidelberg, Mannheim, Darmstadt, Frankfurt, Mainz, Wiesbaden, Baden-Baden, Freiburg (Breisgau), Basel Bad. Bf., Koblenz, Rottweil

39 € - Freiburg (Breisgau), Frankfurt, Heidelberg, Mannheim, Mainz, Wiesbaden, Koblenz, Bonn, Köln, Kassel, francia és luxemburgi határ

Frankfurtból:

9 € - Mainz, Wiesbaden, Mannheim, Heidelberg, Darmstadt, Giessen

29 € - Kassel, Koblenz, Bonn, Köln, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Bochum, Dortmund, Wuppertal, Solingen, Aachen

39 € - Göttingen, Hannover, Hamburg

 

Ha a fenti kedvezményes menetjegyek elfogynak, a kisebb csoportoknak – családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak – is különösen előnyös CityStar-menetjegyet ajánljuk. Az 1. és 2. osztályra is váltható jegyek ára az együttutazók számától és az igénybevett vonatoktól függ. Valamennyi jegy érvényessége egy hónap.

A City-Star jeggyel maximum 5 fő utazhat együtt. Öt főnél nagyobb létszámú csoportok kisebb csoportokra osztása nem megengedett, ebben az esetben csoportos kedvezmény vehető igénybe.Az első felnőtt a City-Star alapdíját fizeti meg, míg többiek személyenként az alapdíj felét.

Gyermekek szüleik vagy nagyszüleik kíséretében díjmentesen utazhatnak. A nem családtag vagy egyedül utazó gyerekeknek az alapdíj felét kell, hogy megfizetniük.

A CityStar-menetjegyek alapdíja a közvetlen railjet-összeköttetésre, minden célállomásra Budapestről (vidéki kiindulási állomások esetén az árat az osztrák határtól való távolság határozza meg):

2. osztályra: 176,60 €

1. osztályra: 264,40 €

(ICE-vonatokra is érvényes CityStar-menetjegyek esetében az alapdíj mértéke 198,60 illetve 298,40 €!)

 

Augsburg, a Fuggerek ősi városa, valamint Ulm, a Duna hajózható szakaszának kiindulóhelye, ahonnan a Magyarországot benépesítő svábok is útjukra indultak hazánk felé, egyaránt jó kiindulópont a Bajor-Alpok, a Bodensee, vagy a Hohenzollern-dinasztia ősi fészkei felé is.

Stuttgart - fotó: dr. Sinka PéterStuttgart, Baden-Württemberg fővárosa, Németország és a világ autógyártásának bölcsője – s a két leghíresebb márka, a Mercedes és a Porsche történetét a gyárak múzeumaiban még jobban megismerhetjük. A környező dombok szőlőskertjei és a számos forrás vizei üdítő élményt nyújtanak a testnek – míg a lélek számára leginkább felemelő élményt a szomszédos Ludwigsburg palotáiban találhatjuk meg. Stuttgart egyben átszállóhely a Fekete-erdő irányába is, ahol felkereshetjük a Duna kiindulását, és mindkét forrását is, vagy belekóstolhatunk az évszázados múltú, de az egyetemnek köszönhetően a mai napig fiatalos Tübingen hangulatába is. A vidék másik fő látványossága a június elején Balingenben megrendezett Bang Your Head rockfesztivál is. 

Heidelberg - forrás: DZTStuttgartból érhető el Pforzheim, az óra- és ékszerváros, ahonnan a Fekete-erdő északi részén fekvő klasszikus fürdőváros, Bad Wildbad felé lehet továbbutazni, melynek két gyógyfürdője közül a mór stílust idéző Palais Thermal nem mindennapi fürdőélménnyel ajándékozza meg vendégeit.

Mannheim-ből, a szabályos utcaképű kikötővárosból alig fél óra alatt elérhető Heidelberg – amely nemcsak a város életét meghatározó évszázados múltú egyetemnek, hanem a romjaiban is eltéveszthetetlen hangulatot árasztó várnak köszönhetően is megkapó – valamint a székesegyházaikról nevezetes Worms és Speyer, valamint a számos építőművészeti irányzatot és a tudományos kutatást harmonikusan összefogó Darmstadt is.

Frankfurt modern városnegyede - fotó: dr. Sinka PéterA Majna menti Frankfurt egyszerre tekint a múltba, Goethe szülővárosaként, a nagy költő korát a Römer környéki favázas házakkal, és az Ebbelwei-viertel almabor-kiméréseivel – ahol a mai napig mázas korsókból tölthetjük metszett poharakba a frissítő nedűt – s nyit ablakot a jövőre a Németországban egyedülálló felhőkarcolókkal, s New York-hoz hasonlóan „Mainhattan” toronyházaiban is komoly pénzügyi élet zajlik.

A város mellett fekszik Európa legforgalmasebb repülőtere, melyről a világ minden pontjára indulnak gépek - a közvetlen vonat pedig a repülőtér pályaudvarán is megáll.


Nemzetközi menetjegye mellé vegye meg Atlasz biztosítását online módon itt.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy bármely nemzetközi pénztárunkban euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2015. január 8-tól:

1 € = 320 Ft

2015. február 13-tól:

1 € = 315 Ft

 

 

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe