Szlovákia

Történelmi múltú városok, erdők borította dombok és hegycsúcsok, kellemes pihenést garantáló gyógyfürdők, kulináris élvezetek – északi szomszédunk számos közismert élmény mellett megannyi rejtett kinccsel is várja látogatóit.

A MÁV-START a Szlovák Vasutakkal (ZSSK) együttműködve látványosságokat kedvező áron, közvetlenül vagy kevés átszállással teszi elérhetővé Magyarországról. Legyen szó akár irodalmi kalandozás a Mikszáth által leírt tájakon, a történelemkönyvünk lapjairól ismert szepességi és bányavárosok, vagy a nagy magyar nemesi családok fészkeinek felfedezése – mindez szépen ellenpontozva a „tót atyafiak” népművészetével, és konyhájával – vagy éppen tátrai síelésről, a Gömör-vidék világhírű barlangjainak felfedezéséről, mindenki megtalálhatja vonataink és áraink között a neki megfelelőt.

Menettérti kedvezmények

Valamennyi oda-vissza történő utazásra a MÁV-START 60, a ZSSK 55 %-os kedvezményt biztosít. A menetjegyek érvényessége két hónap, gyermekek a kedvezményes árnak is csak a felét fizetik.

Érdemes megjegyezni, hogy minden Szlovákiába beutazás, és onnan visszautazás oda-vissza útnak számít, akkor is, ha az útvonal, illetve a kiindulási és célállomás nem azonos. Így például Zsolnára lehet odaúton Párkányon és Pozsonyon utazni Budapestről, a visszaút pedig történhet Kassán és Miskolcon át is – de egy egyszerre megvett Budapest-Nyitra és Poprád-Budapest jegy is oda-vissza utazásra érvényesnek számít.

Egyes célállomásainkra - így Párkányba, Pozsonyba, Érsekújvárra és Poprádra - kedvezőbb árú viszonylati menettérti jegyeket is kínálunk, amelyek csak az adott célállomásra és vonalszakaszra érvényesek.

Interrail

Amennyiben még nagyobb körutazást szeretne tenni Szlovákiában, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail-bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt  meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a ZSSK vonatain - beleértve a tátrai villamost és fogaskerekű vasutat is.

Interrail bérletek ára Szlovákiába (4. árszint):

érvénytartam 1. osztály 2. osztály
felnőtt ifjúsági felnőtt ifjúsági
3 nap, 1 hónapon belül 121 € 97 € 78 € 57 €
4 nap, 1 hónapon belül 148 € 119 € 95 € 69 €
6 nap, 1 hónapon belül 197 € 158 € 125 € 93 €
8 nap, 1 hónapon belül 231 € 185 € 148 € 107 €

A felnőtt bérlettel utazók két 12 éven aluli gyermeket díjmentesen vihetnek magukkal.

Az Interrail bérlettel utazók számára is kötelező a helyjegy váltása a szlovák belföldi InterCity-vonatokon, valamint a fekvőhelyes- és hálókocsikon. A szlovák határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

 

A részletes menetrendek és árajánlatok megtekintéséhez válasszon egyet a célállomások közül:

Párkány, Érsekújvár, Pozsony, Nyitra, Nagyszombat, Trencsén, Pöstyén...

Kassa, Eperjes...

Poprád, Magas-Tátra...

 


Nemzetközi menetjegye mellé vegye meg Atlasz biztosítását online módon itt.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban, illetve összes nemzetközi járatunkon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

2014. november 17-től:

1 € = 310 Ft

2015. január 8-tól:

1 € = 320 Ft

 

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe