2013. január 19. | Hír

Szombaton minden vonat közlekedik, nincsenek jelentősebb fennakadások, késések

Frissítés: 16:25

Sehol sem okoz késéseket az időjárás. Vas megyében is csak 5-10 perccel hosszabbodik meg egyes vonatok menetrendje.

A vasúttársaság megszűntette az I. fokú hókészenlétet a Budapest-Esztergom, az Esztergom-Almásfüzitő, a Székesfehérvár-Komárom, a Bp-Vác-Szob, a Bp-Veresegyház-Vác, a Martonvásár-Szabadbattyán, a Háros-Dunaújváros, a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár, a Kőbánya-Kispest és Dabas, a Ferencváros és Kunszentmiklós-Tass, valamint az Ebes-Törökszentmiklós, Debrecen-Apafa közötti vonalszakaszokon.

Frissítés: 15:00

Mindenhol normalizálódott a vonatközlekedés. Két Szombathelyről Budapestre tartó vonat késik csak 15 illetve 40 percet.

A 39-es sz. Balatonfenyvesi kisvasúton (Somogyszentpál-Balatonfenyves) a mai napon nem közlekednek a vonatok a havas időjárás miatt.

Frissítés: 13:00

Az ország jelentős részén menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az időjárási helyzet következtében jelentősebb fennakadásokra, késésekre nem kell számítani. Vas és Győr-Moson-Sopron megyében átlagosan 5-10 perces (egy-egy vonatnál 20-25 perces) késések előfordulhatnak a délutáni időszakban.

Frissítés: 9:00

A középső és a keleti országrészben is előfordulhat esetenként 10-15 perces késés a havazás miatt, azonban a vonatok jelentős része tartja a menetrendjét.

Szolnok és Kecskemét között két reggeli vonat 50 perces késéssel jár, csatlakozási várakozás miatt. Itt 10 órára helyreállt a menetrend.

Frissítés: 8:00

Észak- és Nyugat-Dunántúlon egyes vonatoknál 15-25 perces késések előfordulhatnak napközben.

Előzmény:

A nemzeti vasúttársaság minden vonata menetrend szerint közlekedik szombat reggel.

Éjszaka, a ma hajnali vasúti közlekedés megkezdése előtt a vasúttársaság több mint ezer hómunkása a hideg, szeles idő közepette is nagy erőkkel dolgozott azon, hogy a szombat reggeli vasúti közlekedés kiszámítható és biztonságos legyen a téli időjárás által érintett térségekben, ennek - valamint az időjárási helyzet enyhe csillapodásának - köszönhetően Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében sincsenek jelentősebb késések és fennakadások jelenleg.

A vonatok helyzete, tartózkodása, esetleges késése, állomásokra való beérkezése nyomon követhető a www.vonatinfo.mav-start.hu weboldalon.

A nyugat- és észak-dunántúli régióban az elmúlt napokban hatalmas mennyiségű hó hullott és a viharos szél hóátfúvásokat okozott, amely a vonatközlekedést is kihívások elé állította, az országban minden vasútvonalon, ha késésekkel is, de folyamatos volt a vonatforgalom, néhány járat kivételével az összes személyszállító vonat leközlekedett.

A hótorlaszok felszámolására speciális hóolvasztó gépek, a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre. Ahol kell, ott a váltókat napközben is folyamatosan tisztítják a MÁV készenléti szolgálatban lévő munkatársai, és a váltófűtő berendezéseket is üzemeltetik. Ennek ellenére a hóborította területeken és hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, aminek következtében egyes személyszállító vonatoknál a menetidő meghosszabbodhat. Több állomáson nagyteljesítményű, hótolóval felszerelt mozdonyok állnak készenlétben szükség esetére. Továbbá, ha szükséges, a Bz motorvonatok elé nagyobb teljesítményű mozdonyokat állítunk, illetve a vonat előtt közlekedő mozdony takarítja el a szél által okozott hótorlaszokat.

A MÁV Zrt. javasolja az utazni kívánóknak, hogy a biztos eljutás érdekében hosszabb távolságokra a biztonságos megérkezést kínáló vasutat válasszák.

Utasaink számára a MÁV és a MÁV-START szolgáltatási területén a vonatok helyzete, tartózkodása, esetleges késése, állomásokra való beérkezése nyomon követhető a www.vonatinfo.mav-start.hu weboldalon, valamint a 06 40 49 49 49-es telefonszámon kapnak tájékoztatást. A GYSEV területéről a www.gysev.hu weboldalon megadott hóügyeleti információs telefonszámokon (06 30/ 653-38-27 és 06-99/517-212) érdeklődhetnek, valamint a http://www.gysev.hu/internet2/vk.html vonatinfó oldalon tájékozódhatnak.

Felhívjuk az utasaink figyelmét, hogy a havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.

Az időjárás okozta késésekért és kellemetlenségekért az utasaink szíves megértését és türelmét kérjük.

Budapest, 2013. január 19.

Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

Friss hírek

Hír

Megújult a debreceni vasútállomás utastájékoztatási rendszere

A tesztüzem során az utazók véleményét is kérte a MÁV.

Hír

Vonatjegyek Kelenföldön már a BKK Ügyfélközpontban is

A BKK Zrt. megkezdi a MÁV-START Zrt. jegyeinek értékesítését kelenföldi ügyfélközpontjában

Hír

Hazai pályán az első tíz, ÖBB-től vásárolt vasúti személykocsi

A kocsikat felújítás után, tavasztól állítják a miskolci térséget kiszolgáló regionális és távolsági forgalomba.

Hírkereső :
A keresett szó vagy kifejezés

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe