START Klub kártya: Féláron is utazhat!


A START Klub kártya 50% kedvezményt nyújt a teljes árú másodosztályú, és közel 50% kedvezményt az első osztályú belföldi jegyek árából. A kártya nemzetközi forgalomban a RailPluskedvezmény_(25%) igénybevételére is jogosítja tulajdonosát.

Válasszon bárkit!

Szombatonként Ön és Társa is féláron utazhat!

Szombatonként nem csak a START Klub kártya tulajdonosok, hanem plusz 1 fő is 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat.

START Klub kártyaA plusz egy főre szóló kedvezmény szombatonként 0–24 óráig vehető igénybe (munkanap áthelyezéstől függetlenül) a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GySEV magyarországi vonalain. A kedvezményt két együtt utazó, azonos viszonylatra szóló jeggyel rendelkező utas veheti igénybe. Menettérti útnál mindkét utazásnak szombati napra kell esnie, más napokon ezt a kedvezményt a plusz egy fő nem veheti igénybe.

Jegyvizsgálatkor az érvényes START Klub kártyát fel kell mutatni. Az akció feltételeinek nem megfelelő menetjegye(ke)t pótdíj fizetése mellett teljes árú díjra egészítjük ki.

Aktív pihenésre vágyik? Várják Önt az erdők, rétek, hegyek, völgyek, vízesések? Utazzon vonattal Ön is meglévő és új ismerőseivel, barátaival együtt gyalogos és kerékpáros túrákra, melyet a Vasutas Természetjárók Szövetség túravezetői szerveznek és vezetnek le. A túrák helyszíne vonattal jól megközelíthető.

Túraajánlatok: http://www.vtsz.hu/category/kirandulas-vonattal/

 

Féláron jobb utazni. Gyõzõdjön meg róla!

Start Klub kártya onlineStart Klub kártya díjkalkulátor

 

A kézírással kitölthető igénylőlapot letöltheti honlapunkról.

START Klub kártyaA START Klub kártya ára:

Fél évre:  26 éven aluliaknak 14.900 Ft,
              26 éven felülieknek 19.900 Ft.

Egy évre: 26 éven aluliaknak 24.900 Ft,
              26 éven felülieknek 34.900 Ft.

Hosszabbítási akció:

Egy évre:  26 éven aluliaknak 19.900 Ft,
               26 éven felülieknek 29.900 Ft.

 

A START Klub kártya részletes bemutatása

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. új, START Klub kártya néven megvásárolható, névre szóló, fényképes, biztonsági elemekkel ellátott plasztik kártyát vezet be, mely az érvényességén belül korlátlan számú kedvezményes menetjegy megvásárlására jogosítja a kártya tulajdonosát a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán. A kedvezményes menetjegy a teljes árú menetjegyhez hasonló módon használható (például: érvénytartam, útmegszakítás). A kedvezmény 1. osztályon teljes árú kocsiosztály különbözet megfizetése mellett vehető igénybe. Díjtáblázatunkat megtekintheti itt. A kártya nemzetközi forgalomban a RailPluskedvezmény(25%) igénybevételére is jogosítja tulajdonosát.

A START Klub kártya megvásárolható egy teljes évre, vagy féléves időtartamra.

 

            START Klub logo

 

A START Klub kártya hosszabbítása

Azon START Klub kártya tulajdonosok, akiknek kártyája lejár, és továbbra is szeretnének kedvezményesen utazni, a START Klub online gombra kattintva igényelhetnek új START Klub kártyát. A START Klub kártya online hosszabbításakor nem szükséges adatait és fényképét ismét megadnia! Kártyát hosszabbítani fél éves és egy éves érvénytartammal is lehet. A hosszabbításhoz érvényes e-mail címmel kell rendelkeznie.

Hosszabbítási akció! (Érvényes: a 2010. június 1. után hosszabbítóknak.)
Ha még régi kártyájának lejárata előtt egy éves érvénytartamú új START Klub kártyát rendel a Hosszabbítás_funkción keresztül, akkor azt akciós áron vásárolhatja meg! (Kártyát legkorábban a lejárat előtti 60. napon lehet meghosszabbítani.)

26 év alattiaknak 1 évre: 24.900 Ft helyett csak 19.900 Ft
26 év felettieknek 1 évre:
34.900 Ft helyett csak 29.900 Ft

Kártyát hosszabbítani fél éves érvénytartammal is lehet. A fél éves hosszabbított kártya ára:

26 év alattiaknak fél évre: 14.900 Ft
26 év felettieknek fél évre: 19.900 Ft

A START Klub kártya telefonon és interneten is meghosszabbítható.

A hosszabbítás menete telefonon:

Hívja fel a MÁVDIREKT-et a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon, és válassza az 5-ös (START Klub kártya meghosszabbítása) menüpontot! A hívás megkezdése előtt kérjük, készítse elő meglévő START Klub kártyáját, mert annak sorszámára szükség lesz az ügyintézés folyamán.

 

A hosszabbítás menete interneten:

1. regisztrációt követően lépjen be jelszavával a START Klub kártya rendelési felületére,

2. kattintson a Hosszabbítás gombra és adja meg jelenlegi START Klub kártyája 12 jegyű számát (Például: 1234 1234 1234).

3. válassza ki új kártyájának érvénytartamát (6 hónap vagy 12 hónap), végül

4. adatainak jóváhagyása után igénylését a Megrendelés gombra kattintva véglegesítheti.

Hosszabbításkor automatikusan a jelenlegi kártyája érvényességének lejáratát követő naptól lesz  érvényes az új kártyája.

A hosszabbítás feltételei

Új START Klub kártya nem csak a Hosszabbítás funkción keresztül rendelhető, a normál online kártyarendelés és a pénztárban történő kártyarendelés változatlan feltételekkel továbbra is igénybe vehető. A Hosszabbítás funkción keresztül történő rendelés esetén személyes adatait és fényképét nem szükséges ismételten megadnia és a START Klub kártya által nyújtott kedvezményekről egy napra sem kell lemondania. (Kártyát legkorábban a lejárat előtti 60. napon lehet meghosszabbítani.)

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kártya gyártási ideje három hét. Ha kártyája hosszabbítását nem végzi el időben, előfordulhat, hogy új kártyáját az érvényesség megkezdését követően tudja csak átvenni.

A kártya átvétele és kifizetése a rendeléskor kiválasztott Menetjegyirodában vagy vasútállomás START Klub átvételi helyként jelölt pénztárában történik.

Elveszett, ellopott kártyát nem áll módunkban pótolni!

 

A START Klub kártya igénylése

2008. március 3-ától bárki igényelhet START Klub kártyát bármely menetjegyirodában és a vasútállomási pénztárakban igénylőlap kitöltésével és igazolványkép átadásával. A kártya igényelhető a honlapunkon kitölthető és kinyomtatható, kézírással kitölthető, vagy a pénztárakban található igénylőlap kitöltésével.

A hiánytalanul kitöltött, igazolványképpel ellátott igénylőlap a START Klub kártya igénylés jelölésű pénztárakban személyesen adható le. A pénztáros ellenőrzi az igénylő személyazonosságát (26 éven aluliaknál a jogosultságot is). 26 éven aluliaknak szóló (START Klub -26) kártyát az igényelhet, aki az érvényesség első napján még nem töltötte be a 26-ik életévét.

Az igénylőlap leadásakor az igénylőnek ki kell fizetnie a kártya árát. A pénztáros a jegykiadó gépen kiadja a Kártyabizonylatot, amely a befizetés napjától 1 hónapig (amíg a valódi kártya elkészül) a START Klub kártyával egyező kedvezmény igénybevételére jogosítja az igénylőt. (A Kártyabizonylattal a RailPlus kedvezmény még nem vehető igénybe.) A Bizonylat elővételben nem adható ki, a START Klub kártya és a Kártyabizonylat érvényességének első napja a befizetés napja. Készpénzfizetési számla csak az igénylő (utas) nevére állítható ki.

A START Klub kártya 2008. március 11-étől igényelhető online módon is, a MÁV-START honlapon található elektronikus igénylőlap kitöltésével, amelyhez az igazolványképet is fel kell tölteni. (A fénykép minimum 2,4 cm × 3 cm, 300 dpi felbontású).

Az online módon leadott megrendelésnél nincs mód Kártyabizonylat kiadására. A kártya első érvényességi napja az igénylés napját követő 15. nap lehet, de az érvényesség első napját akár 90 nappal előre is meg lehet adni.

A kártya átvétele és kifizetése a rendeléskor kiválasztott Menetjegyirodában vagy vasútállomás START Klub átvételi helyként jelölt pénztárában történik.

 

A START Klub kártya átvétele

Az igényléskor megadott e-mail címen vagy telefonszámon munkatársunk értesíti az igénylőt arról, hogy megrendelt kártyája átvehető. A kártya személyesen vehető át az igényléskor kiválasztott Menetjegyirodában vagy vasútállomás START Klub átvételi helyként jelölt pénztárában. Átvételkor a pénztáros ellenőrzi az átvevő személyazonosságát (26 éven aluliaknál a jogosultságot is), és a kártyát átadja az Utas részére. Az átvételt az Utas aláírásával elismeri. A pénztárban igényléskor előre kifizetett kártyák csak a Kártyabizonylat ellenében vehetők át. Az átvevő személyazonosságát ebben az esetben is ellenőrizzük.

A START Klub kártya átvevő helyek megtekintése.

START Klub kártyával igénybe vehető kedvezmények

A START Klub kártya tulajdonosa számára belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, valamint a GYSEV magyarországi vonalain másodosztályú teljes árú menetjegy váltásakor 50%-os, első osztály esetében pedig közel 50%-os üzletpolitikai kedvezmény vehető igénybe. A kedvezmény egy útra és menettérti útra is igénybe vehető korlátlan számban. A menetjegyek érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menetjegyek érvénytartamával, de a menetjegyet csak a START Klub kártya érvényességén belül lehet felhasználni.

Menetjegy vásárlásakor az Utasnak jeleznie kell,, hogy START Klub kártyával kívánja a kedvezményt igénybe venni.

Taxirendelés kedvezményesen

A MÁV-START megállapodást kötött több budapesti taxitársasággal, amely alapján bármely típusú START Klub kártya tulajdonosa kedvezményes áron veheti igénybe a részt vevő társaságok szolgáltatásait - például a pályaudvarra/pályaudvarról történő eljutáshoz.

További információkért katitntson ide.

Kedvezményre való jogosultság ellenőrzése

Az Utasnak a menetjegyek ellenőrzésekor fel kell mutatnia a kedvezményre jogosító START Klub kártyáját is. A jegyvizsgáló ellenőrzi, hogy az Utas valóban a saját, érvényes kártyájával utazik. Ellenőrzéskor a jegyvizsgáló az Utastól személyazonosító igazolvány felmutatását kérheti.

Amennyiben az Utas nem tudja igazolni a kedvezményre való jogosultságát (nincs nála a kártya, vagy nem a sajátja), úgy a Vasúti menetdíjtáblázatok I. kötetében előírt pótdíj felszámításával el kell számolni a kedvezményes és a teljesárú menetjegy közötti különbözetet. Attól az utastól, aki nem a saját nevére szóló, vagy hamisított kártyával kíséreli meg az utazást, a kártyát be kell vonni.

 

START Klub kártya visszatérítése

A START Klub kártya az érvényessége megkezdése után nem téríthető vissza. Az online módon igényelt, és az érvényességének megkezdése előtt kifizetett és átvett kártyákat az érvényesség megkezdése előtt 10 % kezelési költség felszámításával lehet visszatéríteni.

 

START KlubSTART Klub kártya igénylőlap

START Klub kártya igénylőlap
Adobe PDF file, kB
2012. június 26.

Állomáskereső

 

MÁVDIREKT

telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége belföldről: 06 (40) 49 49 49,
külföldről: +36 1 444 44 99

Bejelentkezés az e-Ticketbe